Srpska logopedska asocijacija v2 web png
 
Srpska logopedska asocijacija v2 web png

Press centar


 

IMG 9821   IMG 9823 image0  

Predstavnici Srpske logopedske asocijacija sa Prof. dr Miletom Vukovićem u Narodnoj skupštini Republike Srbije povodom Zakona o logopedskoj delatnosti na sastanku sa potpredsednicom Sandrom Božić, predstavnicom odbora za zdravlje dr Nadom Macurom i predstavnicom Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.

16. Januar 2023. godineIMG 9983   

Naše aktivnosti u vezi sa pravnim regulisanjem logopedske profesije se nastavljaju. Danas smo prisustvovali sastanku sa pomoćnicom Ministarstva zdravlja dr Jelenom Janković, narodnim poslanikom i članom Odbora za zdravlje i porodicu dr Markom Bogdanovićem, pravnicom Narodne skupštine i šefom kabineta potpredsednice Sandre Božić, a kojima smo posebno zahvalni na razumevanju problema sa kojima se naša profesija susreće.

U želji da zajedno doprinesemo razvoju logopedske profesije, našem pozivu odazvala se i predsednica Udruženja logopeda Srbije Marijana Mirković. Nadamo se uspešnoj  saradnji i boljoj  logopedskoj  budućnosti za sve nas!

U ime Srpske logopedske asocijacije sastanku su prisustvovali: predsednica SLA Danijela Rodić, zamenica prof. dr Neda Milošević, prof. dr Mile Vuković, predsednik Skupštine SLA Nenad Novaković, član predsedništva Darinka Šoster i član Upravnog odbora  Jelena Milisavljević.

 

26. Januar 2023. godine      

 


 

sla esla
,,... činimo mnogo više od onoga što vi vidite."
Svake godine 6. marta, Evropsko udruženje logopeda (ESLA) obeležava Evropski dan logopeda. Na ovaj dan Srpska logopedska asocijacija obeležava godišnjicu osnivanja simbolično kao i ESLA. Godišnja kampanja ESLA ima za cilj podizanje svesti o poremećajima komunikacije i gutanja i ulozi logopeda. Tema za 2023. je „Uloga logopeda u intenzivnoj nezi i urgentnoj medicini“. Uloga logopeda je kritična u identifikaciji i lečenju poremećaja gutanja i kognitivno-komunikativnih poremećaja, koji su veoma česti kod pacijenata na intenzivnoj nezi. Međutim, prisustvo logopeda u jedinicama hitne pomoći i intenzivne nege nije ujednačeno širom Evrope. ESLA poziva organe zdravstvene zaštite i zainteresovane strane da se obavežu na pružanje logopedske usluge svim evropskim građanima, kada i gde im je potrebna, uključujući oblast intenzivne nege. 
SLA čini sve neophodne napore, kako bi i naša država prepoznala značaj logopedske profesije u zdravstvenoj zaštiti, a logopeda kao važnog profesionalca i zdravstvenog radnika.
 
6. Mart 2023.
                                                                                                                                                                                                                      #EuroSLTDay #SLA #srpskalogopedskaasocijacija

Print Email